Известие

Collapse
No announcement yet.

Предстояща покупка на 166-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
    Може да паркира пред някой бордюр .
    Но представи си, че не му буксува съединителят. Това е JTD не е някой TS. Бордюрите ги прави на сол

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Нищо не казвате за скърцането при загасяне на двигателя?

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
        Ако идва някъде около средата на чистачките този шум най-вероятно е от ЕГР системата и е нормално, шума аз го оприличавам на щракане ,бъжикане нещо такова.
        Това е характерен шум на 136 кс. и е от вакумчето.

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
        Нищо не казвате за скърцането при загасяне на двигателя?
        Колега,почти е невъзможно така да ти каже някои от какво е.Ако можеш поне го запиши с телефон или камера и тогава да го гадаем.Пак е дистанционно но поне може и ние да го чуем този шум.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

При палене имали го или само при угасване на двигателя .
          156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Сега като се замисля е възможно от "дросела" които гаси двигателя.Но пък е чипната което предполага да е запушен ЕГР-а и всмукателния колектор и въпросния "дросел" да са чисти.Но най-добре е да го запишеш и също така вакума които дърпа клапата за да загасне двигателя.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Не няма го при палене само при загасяне.
              Аз съм с двигателя който е 150 кс. ако това има значение?

Comment

И аз имам шум при гасене. По скоро го определям като прехъркване или рънкане. Вече 2 години го прави ама не ми прави бели, така че не се притеснявай.
                Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Шум или тресене имате предвид?
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

По скоро шум. И някак си колата гасне неестествено, някак си тежко. А звука не мога точно да го оприлича. Нещо като дрънчене или стържене

Comment

Имаше някакъв клапан, който трябва да се отпуши.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Днес се заслушах повече и звука при гасена ми прилича повече всеедно присвирва ремък,но аз го чувам отляво но може и да се бъркам.
                        Какъв е този клапан дето трябва да се отпуши,дай повече инфо?

Comment

Днес се заслушах повече и звука при гасена ми прилича повече всеедно присвирва ремък,но аз го чувам отляво но може и да се бъркам.
                          Какъв е този клапан дето трябва да се отпуши,дай повече инфо?
                          най вероятно ти е заминала амортисьора на обтяжната ролка на пистовият ремьк но се пак това са догатки не може да отидеш на зьболекар и да ти прегледат зъбите без да си отвориш устата според мен покарай малко колата виж някои сервиз кадето разбират
                          156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Кажете все пак какъв е тоя клапан

Comment

Хахахаха това ми хареса,защото аз лично съм стоматолог и наистина си прав затова колега.
                              Сега за въпросният проблем днес по време на каране се заслушах и при рязко подаване на газ и при рязко отпускане на газта се чува леко скърцане в купето,което ме кара да мисля че е някой тампон на двигател или на скоростите,но ще я видим в събота.
                              Друго което незнам имат ли кори под двигателите 166-те?Защото аз моята я купих без такава и ако имат стават ли от всички 166-и или трябва да търся само от JTD?
                              Last edited by Bobiuzunov; d.m.y г., 22:30.

Comment

Хахахаха това ми хареса,защото аз лично съм стоматолог и наистина си прав затова колега.
                                Сега за въпросният проблем днес по време на каране се заслушах и при рязко подаване на газ и при рязко отпускане на газта се чува леко скърцане в купето,което ме кара да мисля 4ч е някой тампон на двигател или на скоростите,но ще я видим в събота.
                                Друго което незнам имат ли кори под двигателите 166-те?Защото аз моята я купих без такава и ако имат стават ли от всички 166-и или трябва да търся само от JTD?
                                Да имат кори хубаво да си намериш че доста пазят а за клапана намира се до маркуча на турбото клапан за меко гасене на двигателя във него влиза маркуч със вакум а за тампоните по скоро тропане трябва да е сърцане може от носачи и....
                                156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Working...
                                X